Dan Brown i Folch i Torres

Codi da Vinci continua essent un dels llibres més venuts al Regne Unit. Fins i tot al mes de juny una parròquia d'Exeter organitzava xerrades -l'assistència costava 30 lliures- sobre aquests pastorets contemporanis.

Antoni Ibáñez,
que coneix bé la manera com funciona l'Opus Dei, diu que el llibre és una una santificació de la prelatura escrivaniana per donar-se a conèixer.

Dan Brown és una gran continuador dels autors dels evangelis apòcrifs, de les llegendes i cançonetes del tipus "La mare de Déu, quan era xiqueta, anava a costura i a aprendre de lletra". I d'allò que sol dir la meva àvia quan espantes algú expressament: quan nostrosenyor va venir al món, un dia anava un pel bosc i un ós el va espantar. I va dir-li: "ós ets i ós seràs,i no pujaràs mai a l'avet ni a l'as".

No he trobat el nom d'aquest arbre al diccionari. Sóc molt dolent en botànica. Només sé com sona la paraula i que, juntament amb l'avet, és l'ùnic arbre on un ós no pot pujar-hi a causa del càstig diví rebut per haver espantat nostrosenyor.

4 comentaris:

Teresa Amat ha dit...

Només una precisió, Jesús: la mare de Déu anava a costura a aprendre de lletra, t'hi sobra la "i": no anava a dos llocs (no es duia això de les activitats extraescolars, encara). Les nenes, en el temps de les nostres àvies i besàvies anaven a aprendre de lletra no pas "a escola" sinó "a costura" (on a més de cosir aprenien a llegir i escriure).

Jesús Cardona ha dit...

hahahaha! aquest comentari es brutal!

Albert Guilera ha dit...

Potser és un arç?

Albert Guilera ha dit...

Potser és un arç?

Incerta glòria de Joan Sales.

De jovenet pensava que era un llibre religiós i m'atreia i em feia por  "... La set de glòria es fa, en certs moments de la vida do...