la BBC i la nostra

Dimecres al vespre TV-3 va oferir el conegut reportage de la BBC sobre els suborns ficticis a membres del COI per a que Londres fos la ciutat organitzadora de les Olimpíades del 2012.

I és clar, els mitjans espanyols es van afanyar a dir que tot plegat afavoria la candidatura de Madrid. Molt bona, aquesta! En comptes de dir "nosaltres no ens vam atrevir a fer-ho" o un comprensible "això no ens ho deixarien fer", la resposta fou aznariana: "la candidatura madrilenya no ha fet, no fa ni farà mai aquestes coses".

I "la nostra"? Bé, aquí tampoc es faria mai una cosa així. Déu nos en guard. Ni tan sols algú, que jo recordi, va gosar denunciar que TV-3 pagava per avançat i de manera molt generosa els drets d'imatge del Barça i que organitzava partits de costellada, tot plegat per a finançar els traspassos de futbolistes (Koeman, Romario, per anomenar els més gloriosos). Diners públics, que ningú ho oblidi. Si TV-3 només pot ser lider d'audiència si retransmeten els partits del Barça, potser que ens ho fem mirar. Si no ens atrevim amb coses més faciletes, amb temes com els de la BBC, ni de conya! Els balseros i els "30 minuts" estan molt bé i s'ha d'aplaudir, només faltaria. Però coses internes i sagrades...

3 comentaris:

C. ha dit...

"Potser que ens ho fem mirar". Doncs sí. Encara que ara ja no és líder, oi? Em sembla que el darrer més Tele 5 va passar davant. Trist, tot plegat.

Anònim ha dit...

Hola! Per molt que es digui, encara li queda molt per a avançar a TV3, sobretot en independència orgànica. I tant si és líder com si no, deguts a lleugeres variacions del % d'audiència, el poc més del 20% que sol obtenir és ben poca cosa, com a mínim des del punt de vista de la normalització del català.


Joan i mig, http://www.lamevaweb.info/193

Jesús Cardona ha dit...

Encara portem molts pocs anys de democràcia i l'important no són tan els mecanismes legals i institucionals, sinó les actituds. Els anglesos, que no tenen constitució, ens passen la mà per la cara, tres-cents anys de democràcia.

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...