Tanquem els ajuntaments

El dia que acabem de saber en que consisteix la democracia tancarem els ajuntaments. Amb la Generalitat i les comarques o vegueries en tenim de sobres. Com que els principals usuaris dels blogs son funcionaris, ma'gradaria que hi diguessin la seva. Si, nois, molts us conecteu des de la Generalitat o la diputacio de Barcelona.

1. A Catalunya encara pensem que l’important es participar. Els llatins posem el centre d’interes en la participacio; els anglosaxons, en la transparencia. Confonem transparencia en propaganda i vet aqui els bulletins municipals del tot infumables que s’editen arreu del pais, amb fotos de l’alcalde fent petons als nens i regalant flors a les avies. I no tenim, per contra, cap telefon que contesti immediatament quan han costat aquests fanals tropico-siderals de davant de casa.

2. Els Ajuntaments estan regits per l’opacitat i en el millor dels casos, pel voluntarisme.

3. No tenim les millors persones a la politica perque qualsevol ment lucida no es presenta a unes eleccions municipals. El resultat es que s’hi presenta gent que no te res per perdre

4. Els socialistes s’han adonat de la mediocritat dels seus regidors i per aixo, el seu model de gestio consisteix en fitxar tecnics afins i donar dedicacio esxlusiva als carrecs electes per a que es passegin pels carrers. Les decisions son preses per gent que hi enten. Han sobredimensionat els organs supramunicials per paliar la insuficiencia dels ens locals.

5. CiU i ERC encara estan ennuvolats per l’ideal romatic de la transicio, pel qual l’Ajuntament ha de ser regit per persones que han destacat en algun ambit i que tenen, ai, las! vocacio de servei. Aquestes persones acostumen a ser empresaris o professionals liberals.

6. Confondre democracia amb el fet que coneixes el que manes es un error. Proximitat del poder? Com mes allunyat estigui, millor. No hi ha res mes patetic que veure una manifestacio davant la casa de l’alcalde, que la gent sapiga el seu numero de telefon i que els seus familiars siguin assenyalats pel carrer.

7. M'agradaria obrir una web anomenada "Tanquem els Ajuntaments" on denunciar les opacitats, els comportaments caciquils i els innombrables balafiaments.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Els ajuntaments son una autentica bufonada, una democracia de carnestoltes.

Pedro ha dit...

i ara tindran presència als consells escolars!

lola ha dit...

Tanquem-los, tanquem-los.
El poder: llunyà, burocratitzat i, per tant, funcionarialtzat, al cap i a la fi el funcionaritat té una significació històrica de contrapunt del poder dels polítics. No és estrany, doncs, que els ajuntaments "democràtics" comencessin per desfuncionaritzar (coi la parauleta, no em sortia) els treballadors.
La prova del nou pel que fa a la dimissió pública de l'ensenyament és el traspàs de la gestió als ajuntaments.

Lola

Anònim ha dit...

sou uns utopistes. Si no és possible canviar l'artefacte que fa d'alcalde (al meu poble en diuen ancalde) de barcelona, com es podran tancar mai?

En qualsevol cas, tanquem-los.

Anònim ha dit...

No fa falta tancar-los, el que s'ha de fer es limitar les seves competencies a serveis municipals. De fet, de totes les administracions publiques, els ajuntaments son les que s'haurien de privatitzar. Jo no espero del meu ajuntament altre cosa que eficiencia en els serveis: de la justicia al mon no s'ha d'encarregar l'ajuntament de Barcelona (que coi creiem que som, Deu nostre senyor?).

Jesús Cardona ha dit...

Heu comptat quant val tenir quasi 1000 ajuntaments amb els seus alcaldes, secretaris i funcionaris? I a mes, tenint en compte que cada aministracio te una area de serveis socials: departament de benestar social, regidoria de benestar social, area de benestar social de la diputacio, area de benestar social del consell comacal, etc. I aixo, amb altre arees: esports, cultura, etc.

Anònim ha dit...

Algu hauria de mirar quins ajuntaments en surten cars, si els 10 de les ciutats mes grans o els 990 restants plegats...

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...