Anglaterra i el Vaticà

Festes em fas
que no em solies fer;
alguna cosa vols
o has de menester

(Refranyer popular)

Dos mesos enrera el senyor Francis Campbell, de 35 anys, fou nomenat ambaixador de Sa Majestat a la Ciutat del Vaticà. És el primer catolic que rep aquest encarrec des de fa 400 anys. Ses eminències van considerar que es tractava d'un gran gest que ja venia precedit per l'ajornament de les noces del príncep Carles amb Camilla Parker per a poder assistir als funerals de Joan Pau II.

Aquest encens ecumènic, però, resultava una mica massa fort per al gust britànic. El senyor Campbell, a mes de catòlic, tambe es pràctic i auster i diu que vol tancar l'ambaixada: en té prou amb un despatxet tres carrers mes avall, a la italiana. A can Ratzinger no ha fet gràcia, doncs temen que altres països creguin també que éd una idea brillant... ahora que estabámos tan a gustito...

Amb tot, els cardenals son més llestos que els d'Esquerra Republicana, per exemple. I sobre tot, fa uns quants anys més que saben el que es manar. Serà, doncs, interessant veure què passa, ja que aquests dos gegants de la diplomacia no tenen amics ni tampoc enemics: nomes tenen interessos. Per això, fa tants segles que no hi ha cap canvi de règim en als seus respectius reialmes.

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Ui se t'ha vist el llautó, potser no feia falta ficar-se amb els d'ERC.

Jesús Cardona ha dit...

Oh, i tant que si! Tant rucs com son! Despres que tothom hagi fet electoralisme i que hi hagin fotut ma, que l'oposicio et prengui el protagonisme i la iniciativa politica, s'ha de ser molt poc intel.ligent! Pero be, encara no han sortit de les trinxeres, on hi volen tornar, pel que sembla. A mes, les declaracions del Carod han estat ben patetiques.

D'altra banda, mai m'he amagat que no m'agraden les esquerres. Aixi que no es cap sortida de l'armari

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...