El teu blog i el Google

Feia dies que em preguntava angoixosament la raó per la qual no surt "El Ribot" al Google si busques Jesús Cardona. Quan tenia una teoria conspiratòria mig enllestida, de la qual en Miquel Sellarès n'era el responsable a causa del post del dia 15 de maig i d'aquest del 26 del mateix mes, avui al metro llegeixo la següent notícia del diari gratuït "20 minutos": el buscador de referència ha optat per un mètode per a seleccionar els millors talents. Si la frase qui menja sopes se les pensa totes és certa, el brou de can Google ha de ser de gran qualitat. Meritocràcia, sí senyor.

Algú aduirà que podrien demanar també un comentari de text amb quatre preguntes de comprensió. Tant se val, els resultats millorarien? Ai, el desconcert de l'educació! Avui els mestres de física i química es queixen de l'analfabetisme en aquestes matèries, les quals també són cultura; els de català, tres quarts del mateix; els d'història...

Ignoro si,juntament amb aquest procés de selecció, aquesta bona gent ha aprofitat l'avinentesa per a començar una guerra preventiva contra tots aquells que a tercer de BUP vam substituir les matemàtiques per la llengua grega i vàrem fer d'aquesta elecció un acte de justícia històrica. El cafè del Litus ja ha deixat ben clara l'estupidesa de la divisió entre ciències i lletres i l'argúcia "és que sóc de lletres" és una excusa de mal pagador. Tots aquells bloguers lletraferits que aspirem a que el nostre blog apareixi de manera preferent a can Google ja cal que ens posem a aprendre a resoldre equacions. Cal prendre cauteles, no se sap mai del qué són capaços els inimaginables mecanismes googlians buscadors d'informació.

I una autocrítica més de franc: hem d'aprendre a escriure millor la llengua catalana. Fem moltes faltes de tota mena i no serveix la cantarella mai com ara tants catalans havien escrit en la seva llengua. No som més llestos o més rucs que la resta. Simplement és que no treballem prou, malgrat el tòpic. Demà us ho explicaré per no allargar més el post.

7 comentaris:

fALTY ha dit...

a veure, la diferencia entre lletres i ciencies que en litus va treure a la llum, es completament tonta, totalment d'acord amb en litus

una altre cosa és lo de google. si necessiten gent amb coneixements molt bons de matematics, els buscadors son algorismes purs, és lògic que busquin gent vàlida en aquest aspecte. ells viuen de les busquedes, es trist, però si son nuls fen comentaris de text, però es curren uns algorismes brutals, ells ben contents!

fALTY ha dit...

ah i per sorti a google, aquesta web i trobaras força informacio

http://google.dirson.com/

Jesús Cardona ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Jesús Cardona ha dit...

upss, l'he esborrat sense voler. Thanks a lot per l'enllaç a google.

C. ha dit...

Hola! Sóc jo, en Litus...doncs jo hi poso El cafè d'en Litus o cafelitus i surto força! Deu ser que si has fet Econòmiques, com que és un poti-poti, s'ajunta tot!

(...i gràcies pel Link!)

Anònim ha dit...

Medalla grossa per això que dius de la llengua: sense llengua no es pot escriure, i, com més esmolada i més treballada, més coses es poden dir. Sembla mentida que els escriptors no se n'adonin -perquè no se n'adonen!!

Em trec el barret davant del senyor Cardona!

R

Jesús Cardona ha dit...

Gràcies, R. Espero que visitis sovint el Ribot

Si sou servits

Feia anys que no sentia l'expressió "si sou servits". La diu la persona que comença a menjar al qui té al costat i no menja. A...