amateurisme vs professionalisme

Del post anterior n'han sortit temes interessantíssims.

Començo per l'amateurisme vs. professionalisme. Per a mi l'amateurisme en política municipal és un resquici romàntic de la transició. Potser és vàlid encara en municipis de menys de 1500 habitants. A partir d'aquí, però, crec que s'ha d'imposar el professionalisme. Ser alcalde comporta moltes responsabilitats i se li ha de demanar una dedicació exclusiva.

Es diu que cobren molt. Què voleu que us digui, prefereixo jutjar la gent pels seus resultats, no pel que cobren o per la seva formació.

I una exigència extrema en la transparència. Per a mi és molt més important que la participació. Em sembla que aquesta és una de les grans diferències entre els països anglosaxons i els llatins. No crec en els consells ciutadans i altres experiències similars.

Seguiré els propers dies :-) .

1 comentari:

Anònim ha dit...

Professionalise, però limitat. Alcalde i, màxim 1/2 persones més, i prou. Altrament la nòmina política puja massa, en els municipis petits, i molts càrrecs només control.len els professionals funcionaris ó contractats.

I aprovat, cada any, pel plenari, amb inclussió prèvia en ordre dia.

Prohibició d'ocupar càrrecs remunerats (dietes incloses) en empreses municipals o comarcals públiques, als regidors i alcaldes. Un sou, només.

Si sou servits

Feia anys que no sentia l'expressió "si sou servits". La diu la persona que comença a menjar al qui té al costat i no menja. A...