Copyfight

Aquest cap de setmana a Barcelona es reuneix el Copyfight, un grup autoanomenat els defensors de la cultura lliure. Malgrat aquesta certa pompositat -a vegades és inevitable- el programa de conferències és interessant i miraré d'acostar-m'hi i si en sóc capaç, n'escriuré alguna cosa.

Els ponents són advocats, activistes, artistes i intel·lectuals. Les meves sospites es centren en els activistes i els intel·lectuals, dels altres dos tipus podem saber per on ens pot apretar la sabata. Les conferències de demà estaran dedicades a la literatura i cultura escrites; música i entretenimient, dissabte; i diumenge software i cultura digital. Per a mi ja comencen malament posant dins del mateix sac la música amb l'entreteniment.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El teu post d'avui, Jesús, és increïblement suggeridor. Només al darrer paràgraf ja es troba matèria de reflexió i discussió per ves a saber quants dies. Te n'agafo unes poques paraules: Literatura i cultura escrita. Per què escrita? Definiran el terme cultura abans d'iniciar les intervencions o confondran, una vegada més, la cultura amb manifestacions artístiques diverses? Parlaran de les diferents -i ancestrals- cultures populars o es limitaran a parlar de les dels mitjans? ...? Un dia per enllestir-ho tot? Què passa, que només hi haurà titulars?
A la imatge que il·lustra el post apareix Wikipedia, algun dia n'hauríem de parlar. És una de les coses més interessants i desequilibrades que es pot consultar per Internet.
Parla'ns-en quan sigui el moment.

Incerta glòria de Joan Sales.

De jovenet pensava que era un llibre religiós i m'atreia i em feia por  "... La set de glòria es fa, en certs moments de la vida do...