Cap al nou tripartit

Els resultats electorals són ideals per a Esquerra Republicana. Només han tingut un petit retrocés i no han perdut vots cap a CiU. A més van a la negociació quan el partit socialista és ple de dubtes i a la baixa.

D'altra banda, la irrupció de Ciutadans va molt i molt bé a ERC: els permet fer una pinça en contra el PSC i anar-lo debilitant, tot i que no els esgarrapen vots: l'oli que perd el PSC va a Ciutadans i a Iniciativa.

El tripartit té quasi totes les possibilitats de reeditar-se, certament, però interessa més als socis que no pas al PSC. Diuen que la sòciovergència o el convergencialisme encara és pitjor per a ells. No sé què dir.

De tota manera, hom pensaria que els dies que li queden als sociates són un compte enrere. Ja han demostrat, però, una capacitat de supervivència impressionant: de sempre ha tingut una mala salut de ferro i se n'ha salvant de totes. Em sembla que les properes eleccions municipals a Barcelona city seran molt importants. És clar que allà ERC no és equidistant.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No m'ho puc creure. Petit retroces??? Han perdut un de cada quatre votants al 2003. Proporcionalment mes que el PSC!

Anònim ha dit...

ra, han tingut un revés però aquest podia haver estat monumental tenint en compte que han demostrat que són gent de poc criteri, de caos, de fer shows i d'actuar poc o gens; ara podrien fer un exercici d'humilitat, generositat i imaginació i tancar un govern nacionalista català, com les urnes han demostrat que els votants volen; perquè, si no, el desengany no tindrà fre...fer líder d'un govern un partit que ha estat derrotat per una força nacionalista majoritaria és francament abocar-nos a l'abisme...

Jesús Cardona ha dit...

Roc, és cert. Em referia al nombre d'escons. No he mirat a fons els resultats, crec que és perquè han perdut molts vots a la demarcació de Barcelona i han aguantat bé a les altres iaixò fa que la caiguda de vots sigui molt important però no en el nombre d'escons.

Anònim ha dit...

He intentat esbrinar-ho pero el programa de dades de la generalitat es lamentable.

He fet un post amb els quatre apunts que he manegat...

L'abstencio dels altres partits els ha salvat, aquesta es la realitat...

Dessmond ha dit...

El més trist, RA, és que ni els d'esquerra han analitzat que els ha passat que ja s'han embarcat novament.
Només s'han fixat si en Mas duia laca o no. Aquesta és la dada fonamental.

Rafael de Casanova

Rafael de Casanova, conseller en cap del cap i casal, se'n va anar ferit al bon repòs de Sant Boi, va fer figa davant del Borbó i va mor...