Aquests valents pseudo-republicans tan covards

L'Elena ha encetat les col·laboracions externes d'El Ribot parlant de l'esdeveniment de demà. No només l'hi agraeixo, si nó que l'animo a seguir publicant tot allò que desitgi, a l'igual que tots vosaltres.

Sobre la qüestió vull citar l'article de Jorge M. Reverte publicat a "El Periódico" el dijous 19 de maig. Evidentment aquest post no és un atac a l'article de l'Elena -ja us dic jo que no té cap relació de parentesc amb la Casa Reial, que se sàpiga fins al moment ;)- si nó sobretot cap a tots aquells que s'autoinvesteixen de progres crítics i independents i que es creuen molt valents per a insultar a la Casa Reial, sabent que no tindran cap querella i en canvi no gosen obrir la boca en casos molt més flagrants. Els arguments d'en Reverte em semblen impecables: i el que és mes important, des d'una òptica republicana.

"La utilització de la Casa Reial com a objecte de broma és una de les coses més fàcils i menys arriscades de fer per als guionistes i farandulers de les nostres televisions. Persones que no s'atreveixen a dir al seu cap que porta la cremallera dels pantalons mal tancada o que té halitosi tenen el valor (innecessari, estúpid valor) de ridiculitzar els representants de la Corona. (...)

Tots viuen d'això. Com viuen de les Koplowitz en altres moments, com viuen dels poderosos febles de qualsevol espècie. Tots ells saben que no s'enfrontaran a una querella dels ridiculitzats.(...)

Algú recorda aquell enginyós presentador fent una burla semblant sobre Ferrusola? ¿Algun personatge del programa de Sardà s'atreveix a dir que Berlusconi, que té interessos a la seva cadena, és un feixista lladre? ¿Hi ha algú als programes d'Antena 3 que gosi ridiculitzar la memòria de José Manuel Lara o l'obesitat del seu fill, actual accionista majoritari de la cadena? ¿Algú té coratge a Canal+ per fer bromes sobre el divorci de Jesús de Polanco? (...)

Els republicans de debò exigim un mínim respecte per a la Casa Reial. Per raons estètiques. Per raons ètiques."

Si sou servits

Feia anys que no sentia l'expressió "si sou servits". La diu la persona que comença a menjar al qui té al costat i no menja. A...