El forum, la ciutat i el mar

El dijous 13 de maig El Periódico publicava un articlet en el qual, entre altres coses s'hi diu: "El Fòrum Internacional de les Cultures hauria de significar per a Barcelona un canvi de model urbà relatiu a la seva nova identitat: una ciutat de serveis. (...) ¿quina forma de ciutat ha de ser la més apropiada, quin és el model urbà que cal seguir? En aquesta ocasió no hi ha una sola resposta: les construccions que Barcelona estrena al Fòrum es poden diferenciar en dues zones separades per la Ronda. La que en podem dir zona urbana, al final de la Diagonal, i la zona marítima al mateix litoral.
La zona urbana estaria formada pel conjunt de Diagonal Mar i per la zona edificada en vertical al voltant de l'edifici Fòrum. Aquí s'opta per un model de ciutat diferent del de l'Eixample: el paisatge urbà que veiem està format per torres de mitja altura flanquejades per calçades i parcs, on el carrer-corredor perd importància fins que es dilueix. El model urbà s'acosta als downtowns de les ciutats americanes, o la Defense de París"


L'autor clarivident és Antoni Casamor,Arquitecte i coautor del Port Fòrum. Ai senyor!, aquest home, possiblement es guanyarà una segona versió de la "Barcelona lletja" de Lluís Permanyer. De moment, però, ja ens hem assabentat de què va l'arquitectura del Fòrum.

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...