T'imaginava més gran

Ahir deia que el PP i el PSOE fan d'aquestes europees un referèndum o un ajuste de cuentas sobre el 14 de març. El lema electoral del PSOE demostra que contra el PP vivien millor: tornarem a derrotar el PP. I a aquests, el cos els demana venjança: Vota el PP, passa-ho. Tots dos s'han apuntat, doncs, a l'estratègia d'en Carod als comicis al Congrés dels Diputats: "amb el vostre vot valoreu les decisions que he pres i el mal que m'han fet. Són un plebiscit, decidiu sobre mi".

Europa, doncs, sembla que no els interessa, segurament, perquè hi tenen coses a perdre. No els interessen certes reclamacions de més democràcia, les d'un Parlament amb més capacitat de decisió, el tema de l'ús del català, la desestatització, la pèrdua de sobirania i de quotes de poder amb l'entrada dels nous països, el procés de regionalització i la superació del marc de l'Estat. Per això posen uns candidats que se'ls ha passat l'arròs.

Els catalanistes, però, tampoc en restem lliures. Massa vegades hem buscat a Europa el que no sabem resoldre aquí: i com m'agradaria d'allunyar-me'n, nord enllà.. Hi veiem la porta de sortida a la incapacitat de resoldre el famós encaix (què malament sona aquesta paraula!). Volem que Europa ens resolgui el que nosaltres no sabem fer, tot ignorant que no se'ns donarà res que no ens haguem guanyat a casa.

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Si sou servits

Feia anys que no sentia l'expressió "si sou servits". La diu la persona que comença a menjar al qui té al costat i no menja. A...