El cristianisme i l'Islam

Dos textos contradictoris sobre l'islam i la democracia. Un es aquesta entrevista a la Vanguardia al teoleg Jaume Flaquer, jesuita. La idea central es que el judaisme es la infancia de la religiositat, el cristianisme n'es l'adolescencia i l'islam es la sintesi i la maduresa. Per contra, el caos de la zona i el perill mundial es deuen nomes a factors economics i politics causats per occident i no tenen res a veure amb les creences islamiques. El forum de la Vanguardia esta forca animat.

L'altre es un article de Daniel Pipes per al Grupo de Estudios Estrategicos. Publica unes filtracions sobre el pensament de Benet XVI sobre la questio. El Papa bavares diu que la Biblia es la paraula de Deu a traves d'una comunitat humana que l'interpreta al llarg del temps. En canvi, el Cora es un text caigut del cel que no pot ser interpretat o posat en practica en casos concrets. L'islam, doncs, esta embussat.


PD.: Gran noticia: Raul Romeva, eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya, critica Cuba al Parlament Europeu. Els camins de la conversio son amples. Font e-noticies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡No m'ho puc creure! Aviam si a més aquest xicot se'n va a Cuba i fa com algú que deia l'altre dia que havia anat a Cuba sent comunista i n'havia tornat liberal. Vinga, a organitzar xàrters a Cuba per als d'ICV, EU, PSOE, ERC, etc.
Per cert, un altre eurodiputat (un tal Puig, em sembla), del PSC, es veu que es va indignar amb aquesta proposta de condemna del règim cubà per part de la Cambra europea.

Anònim ha dit...

Aquest Romeva sempre m'ha semblat del més sensat dintre la insensatesa general de ICV. Sempre que l'he vist en algun debat o he llegit un article seu he pensat que no semblava un comunista adoctrinat i dogmatic, cosa poc comú per aquestes contrades.
Mary Lee

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...