Per mitja del numero 35 de Lletra, que conte les actualitzacions de les pagines de Ponc Pons, Marius Serra i Josep Pla, arribo a un questionari de "Sin Columna" a l'enigmista:

Questio: La libertad de opinión tiene como límite...
Resposta: La libertad de opinión no debe tener límites. Los únicos límites aceptables son los que se refieren a la acción. Quien limita la opinión limita el pensamiento y la libertad.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si subscrius o no la resposta, però tots els drets tenen límits, si més no els que ells mateixos impliquen. I encara més important, crec que sense responsabilitat no hi ha llibertat que sobrevisqui.

Jesús Cardona ha dit...

Te limits el pensament? Per tant, ha de tenir limits un pensament publicat? El terme responsabilitat em sembla massa ampli i equivoc i, moltes vegades ens volen fer passar bou per bestia grossa. Estic d'acord amb en Marius Serra, malgrat que, suposo per raons del tipus de entrevista, es una resposta massa curta.

Anònim ha dit...

Fent servir el que en Marius Serra diu, "publicar" es una accio publica (perque obviament pensar tambe es una accio, pero privada). Responsabilitat es per l'accio: en aquest sentit no hi vec l'equivoc possible. Crec que advocar per la responsabilitat es defensa la llibertat. D'estic d'acord que sempre hi haura qui voldra censurar el que ell creu irresponsable: aixo seria un atac a la llibertat pero tambe un "non sequitur."

Jesús Cardona ha dit...

D'acord, en tot cas, pero, prefereixo el "risc" de la "irresponsabilitat" que no pas el de la prudencia, en la por al que diran, en matar, en definitiva, la inevitable i necessaria transgressio.

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...