Dan Brown i Folch i Torres

Codi da Vinci continua essent un dels llibres més venuts al Regne Unit. Fins i tot al mes de juny una parròquia d'Exeter organitzava xerrades -l'assistència costava 30 lliures- sobre aquests pastorets contemporanis.

Antoni Ibáñez,
que coneix bé la manera com funciona l'Opus Dei, diu que el llibre és una una santificació de la prelatura escrivaniana per donar-se a conèixer.

Dan Brown és una gran continuador dels autors dels evangelis apòcrifs, de les llegendes i cançonetes del tipus "La mare de Déu, quan era xiqueta, anava a costura i a aprendre de lletra". I d'allò que sol dir la meva àvia quan espantes algú expressament: quan nostrosenyor va venir al món, un dia anava un pel bosc i un ós el va espantar. I va dir-li: "ós ets i ós seràs,i no pujaràs mai a l'avet ni a l'as".

No he trobat el nom d'aquest arbre al diccionari. Sóc molt dolent en botànica. Només sé com sona la paraula i que, juntament amb l'avet, és l'ùnic arbre on un ós no pot pujar-hi a causa del càstig diví rebut per haver espantat nostrosenyor.

4 comentaris:

Teresa Amat ha dit...

Només una precisió, Jesús: la mare de Déu anava a costura a aprendre de lletra, t'hi sobra la "i": no anava a dos llocs (no es duia això de les activitats extraescolars, encara). Les nenes, en el temps de les nostres àvies i besàvies anaven a aprendre de lletra no pas "a escola" sinó "a costura" (on a més de cosir aprenien a llegir i escriure).

Jesús Cardona ha dit...

hahahaha! aquest comentari es brutal!

Albert Guilera ha dit...

Potser és un arç?

Albert Guilera ha dit...

Potser és un arç?

El 2 de maig

El 2 de mayo vist per Josep M. Ballarín. És boníssim: «Només de veure com els pinta mestre Goya, no hi haurà ningú que ho discuteixi. Carlos...