El revisor de l'alegria

LIFE IS A CABARET, MY DEAR. Al tren he coincidit més d'una vegada amb un revisor que li agrada fer un comentari idoni i diferent a cada viatger. Veu un estudiant i s'interessa pels exàmens, veu una noia i li comenta el pentinat, a una àvia li prega que s'abrigui bé, al qui llegeix un diari esportiu li pregunta per l'últim gol del Messi, etc.

Et fet és que mai me n'ha fet cap, de comentari, i m'he de conformar amb un simple "gracias, caballero, buenas tardes". No sabria dir si es tracta d'una persona feliç o molt trista, però crec que és important.

Potser un individu arriba a ser-ho quan els seus silencis valen tant com el que diu. Els anomenen els silencis eixordadors. Però suposo que per arribar a aquest punt, abans has d'haver dit moltes coses amb sentit. El dia que aquest senyor calli, no faci cap comentari, serà un dia trist.

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Caram!...m'has fet entrar al túnel del temps, quan de tant en tant, a la línia Martorell-Barcelona de la Renfe, ens trobàvem " el simpàtic" un revisor absolutament atípic.
Ostres, tenint present que era a finals dels seixantes, i si el que dius fos son fill?

Partícula Elemental ha dit...

A la línia Figueres-Barcelona n'hi havia un de ben barbat, amb cua de cavall i l'americana de l'uniforme plena de xapetes, alguna del Che. No parlava massa però era agradable...

Salut.

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...