Eleccions Europees

Que no ens prenguin més el pèl. Alguns partits polítics porten molt de temps renyant la ciutadania pel seu euro-escepticisme quan de fet, aquestes eleccions els importa un rave, més enllà de l'interès de l'obtenció d'uns bons resultats. Lamentaran la poca participació, seguiran donat-li voltes al tema, es preguntaran perquè la gent sent aquesta Unió Europea una realitat tan llunyana. Encara no sé com hi ha tanta gent que vota a les eleccions europees si molts partits -no tots- han transformat l'Eurocambra en un balneari de luxe per a pre-jubilats, si presenten uns candidats que són unes persones fracassades en anteriors empreses (Borrell, Obiols, Mayor Oreja, Vidal Quadras), si traven iniciatives sorgides des de la base social. I el gran menyspreu és, sens dubte, que un objectiu d'aquestes eleccions sigui l'anomenada clau interna, una segona volta per a revenjar el zapatasso o per consolidar-lo en cas dels socialistes.

Se n'ha parlat força del dèficit democràtic de les institucions comunitàries, dels governs aferrats dramàticament a un estatisme caducat, del model més diplomàtic que no pas democràtic de construcció europea. En parlarem demà.

3 comentaris:

C. ha dit...

No cal ni passar-hi paper de vidre...l'has clavat!
Com tu dius, demà més.Et llegiré.

gemma ha dit...

Quina mandra, aquestes eleccions... Quina mandra!

Jesús Cardona ha dit...

És cert, Lola, aquestes eleccions són molt apàtiques

Incerta glòria de Joan Sales.

De jovenet pensava que era un llibre religiós i m'atreia i em feia por  "... La set de glòria es fa, en certs moments de la vida do...