diumenge, 30 de maig de 2004

Eleccions Europees

Que no ens prenguin més el pèl. Alguns partits polítics porten molt de temps renyant la ciutadania pel seu euro-escepticisme quan de fet, aquestes eleccions els importa un rave, més enllà de l'interès de l'obtenció d'uns bons resultats. Lamentaran la poca participació, seguiran donat-li voltes al tema, es preguntaran perquè la gent sent aquesta Unió Europea una realitat tan llunyana. Encara no sé com hi ha tanta gent que vota a les eleccions europees si molts partits -no tots- han transformat l'Eurocambra en un balneari de luxe per a pre-jubilats, si presenten uns candidats que són unes persones fracassades en anteriors empreses (Borrell, Obiols, Mayor Oreja, Vidal Quadras), si traven iniciatives sorgides des de la base social. I el gran menyspreu és, sens dubte, que un objectiu d'aquestes eleccions sigui l'anomenada clau interna, una segona volta per a revenjar el zapatasso o per consolidar-lo en cas dels socialistes.

Se n'ha parlat força del dèficit democràtic de les institucions comunitàries, dels governs aferrats dramàticament a un estatisme caducat, del model més diplomàtic que no pas democràtic de construcció europea. En parlarem demà.
Publica un comentari a l'entrada

L'impost sobre les begudes ensucrades

Diumenge al migdia un equip de TV3 ens va visitar a la botiga, Volien saber la nostra opinió sobre l'impost nou afegit a les begudes e...