L'arcàngel Miquel

Malgrat que en Miquel té vocació militar, des de ben jove ha vist com la història, ai las!, frustrava aquesta crida del tot incompatible amb el jo-no-sóc-espanyol. A l'Assamblea de Catalunya ja manegava els serveis d'ordre. A més, és un estudiós dels serveis secrets, sobre tot del Mossad, la qual cosa li ha permès fer uns paral·lelismes curiosos entre Israel i Catalunya.

De tota manera, quan Déu tanca una porta sempre obre una finestra, almenys això sol dir la meva àvia. En Sellarès ¡va arribar a ésser el Director General de Seguretat i va tenir, doncs, el repte històric de la posada en marxa dels Mossos d'Esquadra. Diu la llegenda que l'amic Sellarès va elaborar un pla d'emergència per si l'exèrcit l'espanyol gosava envair Catalunya, la qual cosa constata que creia fermament que Catalunya havia de defensar-se d'Espanya tal com ho fa Israel dels seus veïns. Altres males llengües asseguren que una nit turbulenta l'amic Miquel va entrar en una casa de senyoretes disfressat de dona i va desenfundar la pistola, l'arma de foc s'entén. Això li costà la destitució inmediata, just un any després de la presa de possessió del càrrec (El virrei, José Antich, Ed. Planeta). Més tard fou expulsat de Convergència Democràtica enfrontat amb en Pujol i amb l'anomenat sector negocis de CDC (Alavedra i Prenafeta).

Llavors es dedicà amb cos i ànima al repensament catalanista a trrvés de les planes de Debat nacionalista i a Tribuna Catalana, entre d'altres. Allí féu amistat amb tots aquells que volguessin escoltar-lo, tot esperant Godot (Carod).

Amb el Pacte del Tinell, en Sella-res ha tornat. I ha tornat també a ser famós gràcies als informes. Aquesta vegada no ha pensat un pla d'emergència per si en Pepe Bono decideix atacar-nos, la qual cosa tampoc és del tot descartable. Ara ha volgut passar a l'atac tot planejant incursions i desembarcaments als diaris, tertúlies radiofòniques, etc. Quien tuvo, retuvo y guardó para la vejez. L'arcàngel nasqué l'any 1946. Crec que encara viurem algun altre episodi en què en serà el protagonista.

Si sou servits

Feia anys que no sentia l'expressió "si sou servits". La diu la persona que comença a menjar al qui té al costat i no menja. A...