Cada dret social, un eufemisme

Ahir en Sala i Martin, a la Vanguardia, parlava, una mica per sobre, de l'educacio. Apuntava una idea interessantissima: el txec escolar i, implicitament, demanava la supressio del sistema de l'escola concertada. Bravo!

Els fills son dels pares, no del govern. Aquesta obvietat fa riure, oi? Per tant, que s'amaga darrere del dret a garantir una educacio i dels plans publics escolars? Els poders publics han de perdre, del tot, el monopoli de la planificacio de l'ensenyament.

D'altra banda, estaria be que deixessim de pensar que tots som imbecils. Vull dir, i si oblidessim les classes magistrals, suprimissim els examens i la compra dels llibres de text?

A canvi, avaluacio continuada, treball personal i curiositat en coneixer. Les classes nomes haurien de servir per exposar el treball fet a casa. I els alumnes, a la biblioteca, no dormint o fent dibuixets a classe.

Actualitzacio de diumenge, 19. Alguns links sobre el xec escolar:
Aquest post d'un blog del diari 20 minutos
Fundacio Milton & Rose D.Friedman, amb una quantitat de links, publicacios i informacio impressionants.
Una "Engruna" de Joan Oliver

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El xec escolar nomes te sentit en un sistema d'escoles publiques/concertades. La gracia del xec escolar es incentivar la competicio entre escoles no privades. Aqui als USA sembla que ha ajudat forza, tot i que hi ha molta controversia al respecte.

Jesús Cardona ha dit...

Jo ho mirava des d'una altra perspectiva. L'us del xec escolar com a fre a l'arbitrarietat a l'hora de concedir els concerts escolars. Donar la subvencio en funcio de l'ideari del centre ho trobo bastant fort.

Anònim ha dit...

Ara t'entenc mes... si, millor que l'arbitrarietat estigui a mans dels pares...

En Carles Boix tambe te uns articles molt interessants sobre educacio

http://home.uchicago.edu/~cboix/opinion.html

Incerta glòria de Joan Sales.

De jovenet pensava que era un llibre religiós i m'atreia i em feia por  "... La set de glòria es fa, en certs moments de la vida do...