Es busca el(s) culpable(s) de l'abstenció. És quimèric voler interpretar-la. És divertit, però els que volen apropiar-se-la. Si la teva opció ha perdut, et fas amb la bossa del 50% dels que no han votat.


Els analitzaires buscaran les causes. Qui té la culpa? el govern, el sol, el mundial, el conseller de participació, el sistema electoral, la mandra?

Ahir vespre no recordo qui deia que fa vint-i-cinc anys el percentatge va ser més alt perquè plovia i era dia laborable i la gent estava més mobilitzada. Arcadi Espada rememmora l'editorial de "El País" de l'endemà del referèmdum de l'estatut de Sau i un article d'Alfons Quintà al mateix diari sobre l'abstenció. Els polítics de llavors es queixaven de la pluja i de la poca experiència en votacions. El País parlava de l'apatia ciutadana, aquests coses dels nacionalistes no interessen.

Els governants haurien de fer una segona votació: preguntar als que no van votar per què no van anar-hi. Hi hauria una nova abstenció?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que queda clar quin es el missatge de l'abstencio: m'importa tan poc el que s'esta decidint que ni em molesto a votar. Si un partit creu que aixo s'apropa al seu programa, feu-m'ho saber...

Pedro ha dit...

Ja ho veuríem això.

Si sou servits

Feia anys que no sentia l'expressió "si sou servits". La diu la persona que comença a menjar al qui té al costat i no menja. A...