dilluns, 19 de juny de 2006

Es busca el(s) culpable(s) de l'abstenció. És quimèric voler interpretar-la. És divertit, però els que volen apropiar-se-la. Si la teva opció ha perdut, et fas amb la bossa del 50% dels que no han votat.


Els analitzaires buscaran les causes. Qui té la culpa? el govern, el sol, el mundial, el conseller de participació, el sistema electoral, la mandra?

Ahir vespre no recordo qui deia que fa vint-i-cinc anys el percentatge va ser més alt perquè plovia i era dia laborable i la gent estava més mobilitzada. Arcadi Espada rememmora l'editorial de "El País" de l'endemà del referèmdum de l'estatut de Sau i un article d'Alfons Quintà al mateix diari sobre l'abstenció. Els polítics de llavors es queixaven de la pluja i de la poca experiència en votacions. El País parlava de l'apatia ciutadana, aquests coses dels nacionalistes no interessen.

Els governants haurien de fer una segona votació: preguntar als que no van votar per què no van anar-hi. Hi hauria una nova abstenció?
Publica un comentari a l'entrada

L'impost sobre les begudes ensucrades

Diumenge al migdia un equip de TV3 ens va visitar a la botiga, Volien saber la nostra opinió sobre l'impost nou afegit a les begudes e...