Es busca ximplet convergent

Benvolgut Sr. Artur Mas,

Ens avorrim. Trobem a faltar l'ovella negra de la casa gran, el parent que té els cargols una mica fluixos. Ens falta un sentimental desmanegat que animi la tropa, un ximplet que faci vibrar i escandalitzi les tietes a la sobretaula. Algú que reciti versos satírics i digui frases divertides.

Es tracta d'una qüestió important. Prengui consciència que el president del país és d'un color de gos com fuig i vostè és tan tocat i posat. És una situació insana, un còctel explosiu molt perillós. Vostè sap que les conseqüències de la impaciència són més o menys previsibles, però… qui sap el que farà algú que s’ha cansat d’avorrir-se? Pot passar qualsevol cosa! Prengui mesures, Sr. Mas, si us plau, o en quatre dies apareixeran Elvis, Cicciolines i Johns Travoltes de Mataró.

Sr. Mas, envïi el nostre ximplet als mercats i als programes de televisió. Que creiï un blog, que animi les tristes nits dels locals barcelonins i mati el silenci. Que ens tregui aquesta cara d’anar mal servits. Sé que és una feina complicada: ha de caure bé a tothom, no ha de fer el ridícul i ha de saber perfectament les seves limitacions i el seu paper -una de les coses més difícils d‘aquest món. La caricatura al ximplet convergent hauria d’engrandir-lo i donar-li encara més força. A vostè qualsevol conya el desarma.

No és cap sortida de to. Ja hi ha hagut precedents. Un cop acabada la primera gran guerra, un aristòcrata va fer un discurs a la Cambra de Lords demanant mesures governamentals molt serioses contra l'avorriment. Em comprometo a fer-li arribar aquesta intervenció tan decisiva.

Moltes gràcies i sort.

3 comentaris:

esparver ha dit...

Home, el personatge ja hi és i té totes aquestes coses... Però a la casa gran en dissimulen.
En Salvador Sostres és això que demanes, no hi ha res a inventar.

Jesús Cardona ha dit...

A l'escriure això tenia Boris Johsnon al cap, el nou alcalde de Londres. Boris fa anys que és diputat, els tories mai l'han dissimulat.No sé pas si en Sostres voldria fer política. Diria ue no.

Anònim ha dit...

Espaver té raó, aquest personatge ja existeix i es diu Salvador Sostres. Diria que si no té més presència als mitjans és per culpa de CiU, que li tenen por, l'amaguen, riuen hipòcritament quan carrega contra l'esquerra i miren cap a un altre costat quan critica la covardia convergent.

Jesús, en Sostres al Parlament seria brutal. Recoder, Campuzano, Macias, etc adormen les ovelles. Cap idea potent. Estem avorrits, i tant.

No conec aquest tal Johnson de ue parles. Passa'm algunes referències. Cuida´t!

I.G.

La cultura la fas o te la fan

Article publicat a la revista Tot Molins L’altre dia em vaig sorprendre donant copets a la taula amb els dos dits índex a ritme de reggaeton...