dissabte, 15 de març de 2008

El mariner estava borratxo

Un capità i un mariner naveguen durant un parell de setmanes. Dos dies abans de tornar a port, el capità anota al quadern de bitàcola: "Anit el mariner estava borratxo". La matinada abans d'atracar, el mariner es lleva primer, veu l'anotació i afegeix a sota "El capità no ho estava". Un cop a terra, el patró del vaixell llegeix el quadern i, naturalment, acomiada el capità. Va entendre que el capità bevia cada nit excepte la que va escriure sobre la borratxera del mariner.

Aquesta és una de les explicacions del què ha passat amb els resultats a Catalunya de les eleccions espanyoles. Els nacionalistes no han sabut comunicar els seus propòsits, han anat donant tombs amb la reforma de l'estaut i els pactes amb els partits estatistes, sense dominar el ritme del pacte i el "plantar cara". No han sabut fer les coses d'una manera entenedora. Poc abans de les eleccions, els socialistes, malgrat les borratxeres de l'AVE i la resta de coses que van passar, anotaren "si tu no hi vas, ells tornen". Pragmàtica lingüística, vot útil, 25 diputats i CiU i ERC amb un pam de nas.
Publica un comentari a l'entrada

L'impost sobre les begudes ensucrades

Diumenge al migdia un equip de TV3 ens va visitar a la botiga, Volien saber la nostra opinió sobre l'impost nou afegit a les begudes e...